Check

Jag har inte så mycket kvar nu att fixa...
 
[x]Kopiera mitt pass
[x]Boka tid för hälsoundersökning
[x]Ansöka om polisregisterutdrag för utlandsvistelse
[x] Betala polisregisterutdrag för utlandsvistelse
[x]Kopiera slutbetyget för gymnasiet
[x]Skriv under ”Agreement form”
[x]Ta kopia av körkort
[x]Gå på intervju
[ ]Aupair video – behövde jag aldrig göra
[x]Slutföra ansökan
[x]Matchningsprocessen/Tacka ja till en familj
[x]Ta foton till visumet
[x]Fyll i DS-160 online + skriv ut confirmation page
[x]Signera visumansökan
[x]Beställa personbevis 120 - alla relationer, tas med till ambassaden
[x]Kontoutdrag att ha med till ambassaden
[x]Betala visumavgift till ambassaden på banken
[x]Besök/intervju på ambassaden 
[ ]Göra klart pre-depature project
[x]Ring STS-kontoret och meddela när jag fått mitt visum
[x]Skaffa reseförsäkring med sporttillägg
[ ]Säga upp mobil-abonemanget/byta ägare -- kan inte pausa :/
[ ]Ansöka om internationellt körkort hos motormännens riksförbund (ca 2 veckor innan avresa) -- ska göra det nu i veckan
[ ]Skriva packningslista
[ ]Skriva ut flygbiljetter
[ ]Fixa en liten väska till handbagaget
[ ]Köpa presenter till familjen
[ ]Fixa en adapter
[ ]Börja packa
[ ]Boka in träffar med alla innan jag åker
[ ]Säga hej då till alla
[ ]19/8-2013 Lämna Sverige!!!
 
Har förövrigt suttit med pre-departure project i nästan 4 timmar ikväll. Det tar längre tid än vad man tror att skriva det. Imorgon så blir det Liseberg igen, blev spontant bestämt det ikväll :D Ska upp och gå imorgon bitti innan så ska sova nu. Imorgon är det 3 veckor kvar tlls jag åker!!!

Helgen

I lördags hade jag och Ebba en kanon dag på Liseberg, vi fick trängas lite med alla Gothia spelare men det gick bra. Vi hann med det mesta och även spela lite, vilket resulterade i en 2:a vinst för mig på chips och 1:a vinst på plopp och 2:a vinst på bilar för Ebba. Vi avslutade sedan dagen med mat på donken och sedan mötte vi upp resten av familjen och fick sedan trängas på spårvagnshållplatsen med resten av alla som varit på Robbie Williams konsert. 
 
Igår tog hela familjen sovmorgon och sedan åkte vi till kusten för en fika. Åkte sedan till en turkisk restaurang och sedan bar det hemåt. Hemma sedan så åkte jag upp till panka med tre kompisar och grilla, spela beach volleyboll. 
 
Kom även på idag att att det endast är 4 veckor kvar tills jag åket, LÄNGTAR!!
 
 
 

Bio + visum

Igår kväll efter jobbet var jag och tre arbetskollegor på bio, The Lone Ranger. Kan inte säga att bion var så bra men hade riktigt kul på vägen dit och hem iaf :) Efter bion så var vi lite hungriga så tog en sväng förbi donken. Felicia var så glad att hon fick beställa sin Happy Meal denna gången, hahaha :D Sedan blev hon lite sur och kastade sin dricka... :) 
Var idag och hämtade mitt visum som kommit på posten efter jobbet. Hade fått sms igår att det kommit, gick ju mycket snabbare än vad de sa att det skulle ta så det var ju bra. Fotot som man skulle ha med sig till ambassaden fick jag tillbaka. 
Nu ska jag packa inför helgen i Göteborg, lördagen ska spenderas på Liseberg med lillsyrran medans mamma och pappa ska gå på Robbie Williams med Lovisa och hennes kille. Sedan ska vi sova hela familjen hos Lovisa. 
 
 
 
 

Approved

Vaknade igår på morgonen och kikade ut och såga att solen sken, vilket gjorde att jag piggnade till lite innan vi begav oss till tågstationen.Tågresan upp gick bra, lyssnade på musik, drack chailatte och sov lite.
 
Besöket på ambassaden gick jättebra, det tog ganska lång tid men jag blev godkänd vilket var det viktigaste (ca 2h). Jag fick ställa mig i kön som hade bildades bakom en skylt där det ståd att de som söker ett "nonimmigrant visa" skulle stå. Där fick man stå och vänta tills vakterna i ett litet hus sa att det är ok för dig att komma in. När det väl var min tur efter ca 45 min så tog de mitt pass och bockade av mig på en lista och så fick jag visa undersidan av mina skor. Sedan är det en säkerthets kontroll som på en flygplats med metalldetektor och röntgenmaskin. Mina elektroniksaker var jag tvungen att lämna in och jag fick ett nummer som jag sedan lämna tillbaka när jag gick ut för att få tillbaka dem. Jag fick sedan gå vidare till ett annat store hus, där jag fick ta en nummerlapp och vänta på mitt nummer. När det var mitt nummer som ropades upp fick jag lämna in alla papper och sedan sitta och vänta igen till mitt namn ropas upp. Då fick jag gå fram till en lucka där jag fick lämna fingeravtryck. Fick sedan gå och sätta mig och vänta igen till de ropar upp mitt namn igen. Nu fick jag upp ge vad jag skulle göra i USA och hur länge jag skulle stanna. Eftersom jag ska åka som au pair frågade hon om mina barn erfarenheter och att jag skulle berätta om min familj. Sedan sa hon: "your visa has been approved and will be sent to you within a week." Jag blev både chokad och glad, visste inte att "intervjun" skulle gå så snabbt, jag tackade och sedan var det ut i det fina vädret.
 
Efter besöket på ambassaden kikade vi lite på stan innan vi satte oss för att käka lunch. Vi gick och tittade lite till i affärer, jag köpte 3 nya bh:ar och sedan blev det en fika på Wayne's coffee. Klockan tickade på och sedan var det dax att traska tillbaka till stationen för att åka hem, de höll på med vägarbete utanför stationen så statyn utanför fick också skyddsutrustning :D 
 
Jag hade läst en del bloggar innan jag åkte upp om hur det skulle gå till så jag var inte speciellt nervös och de hade rätt, för det var verkligen inget att vara nervös för. För vet man vad man ska göra och allt sånt i USA så finns det ignet att vara nervös för. Nu så är det endast 33 dagar från den stora dagen!!
 
 
 

Ambassaden imorgon

Idag var jag ledig från jobbet vilket jag kommer vara två dagar till och imorgon åker jag och mamma till Stockholm för att fixa mitt visum. Så idag var jag uppe på stan och fixade foto till visumet, var tvungen att göra det hos en fotograf för måttet som skulle vara var 5x5 och de bilder som är i fotoautomater är 5x4. Ute i det sista som vanligt men det löste sig, fotona kostade 150:-. Jag passade också på att byta min kameraväska som jag fick i studentpresent, det var nämligen precis att kameran fick plats i den så böt till en störe för att om jag i framtiden skulle vilja köpa till ett störr objektiv eller ngt. Gick in på Vero Moda för att bara titta, vilket slutade SHOPPING (yvå linnén och en kofta). Blev också ett besök på banken för att skriva ut ett kontoutdrag som man tydligen sa ha med sig till ambassaden. Kom på igår kväll att man skulle gå in på postens.se och skriva ut avsändare-mottagare för att klistra fast på ett kuvert som man ska ha med sig, så det fick pappa åka ut och fixa på jobbet på morgonen för att våran skrivare hemma är sönder. Ute i sista stunden som vanligt, HAHA :D Men nu ska jag sova för tåget går 7.10 imorgon bitti och klockan står på 5.30, Sov gott!
 
 
 

Familjen hemma

Igår började jag 6.00 och jobbade till 14.00, stannade kvar på badet till 17 och solade med en kollega innan jag for hemåt för att fixa det sista hemma innan jag skulle åka iväg till landvetter för att hämta min älskade familj. Jag hade både med mig data, kudde och filt som jag sedan myste mig ner i medans jag väntade. Kan ju säga att det faktist var rätts så skönt att ligga dör i baksätet. När jag stod där kom jag att tänka på att nästa gång jag står här så kommer jag att lämna Sverige för ett längre tag, det börjar närma sig nu. NU är det 37 dagar kvar!!! Jag fick lite presenter fråna mamma och pappa när de kom hem, en parfym och 2 läppbalsam, precis det som jag sa att jag behövde :D TACK!!!!
Idag så har jag jobbat mellan 10-18 och när jag kom hem så blev det sedan grillat, mums!!!
Nu ska jag sova för en ny jobba dag vankas imorgon. 
 
Parfymen är som det står av Marc Jacobs, Daisy.
 
De 2 läppbalsamen är från Clarins serien, nr 1&2
 
 

Kanon vecka

I måndags så hann jag städa huset efter jobbet, vilket var tur för det skulle jag inte hinna resten av veckan. På tisdagen var det jobb igen och när jag kom hem efter jobbet så stod syrran på uppfarten. Vi handlade och käkade lite mat, det blev sedan en vända jogging/powerwalk på hälsoslingan. Igår morse så var vi och tränade bröst och mage, när vi kom hem blev det slappa en stund och sedan begav vi oss till Skövde. På kvällen kom 2 kompisar till Lovisa hit så blev det grillat. I morse vaknade jag lite senare och när jag kliver upp ser jag sedan på toa-dörren mittemot mitt rum 3 små lappar som syster gjort. Vi steka sedan i solen med kokos-olja och jag var även duktig och klippte hela gräsmattan. Nu bär det snart av till jobb igen och syrran drar även hem igen. 
 
En super god läskande drink som syrran gjorde på vattenmelon och grossad is innan maten på tisdagen, kan verkligen rekomendera denna i sommar!!!
Lapparna som jag vaknade till idag!

Stress

Idag var det fullt upp på badet, det var massa som var och bada. Som vanligt så ska alla alltid komma och handla samtidigt, så det blev en del jobbiga ruscher. Men vädret har varit kanon och det har gjort att man blir lite seg i kroppen, men men. Jag blev dock lite sur på slutet när vi skulle städa, för jag fick göra om den andra personens jobb hela idene för att hen inte kunde göra det ordentligt. Det slutade med att jag och en annan fick jobba över medans hen drog när hen sluta. Efter det så stannade jag och en till för att gymma lite, idag blev det mage och triceps. Blir och se imorgon om man får någon träningsverk. 
Men ska lägga mig snart för ska jobba extra imorgon igen då det ska bli lika fint väder som idag. Måste hinna städa huset också innan syrran kommer på tisdag, får se vad vi hittar på under hennes vistelse. 
 

JOBB

Igår skrev jag att jag var ledig 2 dagar till, blev inte så nu. Badet ringde och ville att jag skulle komma upp och jobba, så brukar det bli när det är fint väder då många planerar att åka och bada. Hade inget planerat och cash är ju inte fel, så nu ska jag käka frukost innan jag åker upp och jobbar mellan 10-18. 
Bild från studenten på mig och Nathalie

Ledig dag

Idag så vaknade jag 20 i 6 och strax efter det så skrev min värdmamma till mig (20:40 i Los Angeles). De hade haft en bra 4th july, de hade bl.a tänt eld på gräset HAHA!!!! Dem hade också  fått deras luftkonditionering lagad i veckan vilket behövs när det är 38 grader. Jag somnade sedan om igen och vaknade X antal gånger tills jag vid 8 tyckte att det var dax att gå upp. Käkade lite frukost och såg klart på filmen från igår. Jag skrev lite med syrran och mamma också och pratade med båda om Robbie Williams konsert den 20:e, vet inte om jag vill gå på den än, måste dock bestämma mig imorgon. Mamma skrev bl.a att hon hade bokat tågbiljetter upp till Stockholm den 16, så nu behöver jag inte tänka på det :)
Jag hann också med att ringa bemanningen på Sommarland för att rätta till mina instämplingar så att jag får lön. Klockan 12 åkte jag och Martina upp till panka för att njuta av det fina vädret när vi båda var lediga. Efter det åkte vi och handla för att sedan åka hem till Martina för att fick middag, det blev en glass också i värmen. 
Ledig 2 dagar till vilket ska bli skön då det ska vara fint väder :D
 
 
 

1 månad sedan

Jag hade bakat rabarbepaj till jobbet igår, och jag måste säga att den var riktigt uppskattad. När jag hämtade pajformen såg jag att jag hade fått en fin lap av en arbetskollega.
I natt sov Sara här efter jobbet igår. Hon började 6:00 så när jag skjutsade upp henne stannade jag för att träna, jag körde marklyft och lite annat smått och gott. Jag började inte förs än 14:00 så jag åkte hem igen, duschade och käkade innan jag åkte upp och jobbade igen.
På kvällen kom sötisen Martina förbi och vi åkte upp till donken och köpte glass. 
Jag fick också mitt "120-personbevis med alla relationer" på engelska idag som man måste ha när man ska upp till ambassaden. 
Idag är det också exakt 1 månad sedan jag tog studenten. Fattar inte hur snabbt tiden går.

Simskola avslutning

Igår var det en en lång dag på badet, det var nämligen sista gången på simskolan. Så dagen började klockan 7:00 och slutade inte förs än starx efter 20:00. På förmiddagen hade dem små (nybörjarna) avslutning och senare på kvällen hade de store (märkestagarna) avslutning. Båda avslutningarna rullade på bra, men det som gjorde min dag var att jag fick täckningar av en tjej på kvällen. Jag hann dock inte kolla på dem för ens i morse, det var ett litet brev, två täckningar och även en avbild av mig. HAHA, mitt ego steg till toppen när jag fick se den. 
Nu är det badvakt som gäller fram till augusti sedan drar nästa simskola igång igen. Det börjar också närma sig tills jag åker, 12 dagar tills the U.S. Embassy, 42 dagar tills jag fyller 19 och 46 dagar till jag ger mig iväg till USA.
 


Den sista bilden är avbilden av mig, haha!!!! :D

Myshelg

I fredags slutade jag tidigare från jobbet för att skjutsa mamma, pappa och Ebba till Landvetter. När jag kom hem hämtade jag Hanna och vi åkte och handlade för att göra mat till kvällen. Vi myste till det ordentligt och somnade direkt när vi satte på en film. På lördag så sov vi länge och bara chillade hemma, handlade mat till kvällen och inför drinkkvällen. På söndagen Sov vi länge igen och vi gjorde i orgning en ordentlig brunch med pannkakor. 
Så det har varit en helt OK helg!
Fredag:
 
Lördag:
           
 
Söndag:
RSS 2.0