Förberedelser

Sitter just nu och får håret fixat av bästa Josefine. Ska nämligen ställa upp som model åt henne för ett arbete som hon har i skolan. Så här ser jag ut nu, slutbild kommer senare.

First interview, second family

Jag har nu precis pratat med mamman i den andra familjen på skype. Hon var jätte trevlig och samtalet flöt på som en vanlig konversation. Hon började nästan direkt att fråga hur jag var som person och vad jag gillade (sport, mat, etc). Jag hade fått läsa igenom 2 långa brev innan vi pratade så jag viste ganska mycket om familjen innan vi pratade. Så när hon frågade om jag hade några frågor så ställde jag 2 stycken bara, för jag hade redan fått reda på det andra innan. Jag ska prata med barnen och deras nuvarande au pair (som är svensk) på onsdag 5pm svensk tid.
Familjen bor i delstaten Kalifornien, med allt inom räckhåll. 15-20 till Disneyland, Knotts Berry Farm, 30 min till beachen.
Familjen består av:
Mamma, Pappa och 2 tvillingpar på 5 och 7 år.
 

Second family

När jag vaknade imorse så kollade jag mailen ingen och såg att det var en till familj som var intresserade av mig. Familjen hade 2 tvilling par med flickor i åldrarna 7 och 5. Mamman ville gärna prata imorgon, så jag skrev vilka tider jag kunde så får jag se om hon också kan då annars så får vi boka in en annan dag. Tidsskillnaden mellan oss är stor då de bor i Carlifonia, så kommer förmodligen bli på kvällen jag pratar med henne. 
 
Inte långt efter att jag vaknat så var det iväg till Tidaholm för att se på lillsyrran som hade fotbollscup. Jag slängde i mig frukosten, tog på mig kläderna och borsta tänderna och åkte iväg. Jag såg 2 matcher och sedan åkte jag hem för att jag hade bestämt med en kompis att vi skulle träna. Dagen pass blev riktigt tufft!! Vi gick upp på berget för att börja vår löprunda, vi tog oss sedan ner till Tk för att köra vårat magpass som vi börjat med. Totalt tog det från att jag lämnade huset tills att jag kom hem 2.5 timmar, så det blev ett tufft pass men gud så skönt det känns efteråt.
Klockan är ställd på 5.45, så ska lägga mig nu så jag orkar gå upp imorgon för att träna mage ingen. Kan ju lägga till att jag har egentligen sovmorgon till 12.30 imorgon, så känner mig lite duktig ändå ;)
Godnatt, ska komma ihåg att uppdatera så snabbt som möjligt efter intervjun. 
 

...

Ingen rubrik idag!!! 
Som jag skrev i det senaste inlägget så skulle jag prata med familjen ingen i fredags kväll. Jag hade gått och tänkt hela dagen om det verkligen var rätt familj för mig. Jag skrev till Malin på STS att jag inte trodde att det var rätt familj för mig, och frågade om jag skulle säga det till familjen på intervjun eller skicka ett mail till dem innan och säga som det är. Det slutade sedan med att jag skickade ett mail till mamman och skrev "att det var kul att de var intresserade av mig men att jag inte var rätt au pair för dem, men önskade dem lycka till med att sökandet efter annan".
 
Lördag morgon 9:30 började jag med ett Grit Plyo pass och efter det blev det mage. Det var egentligen tänk att jag och en kompis skulle köra marklyft, men vi kände att det är ingen idé att köra det om vi inte kan ge 100%. Efter träningen så var det snabbt hem och duscha för att göra sig i ordning för en dag i Göteborg med shopping. Det jag skulle försöka hitta var skor och väska till balen, jag kom dock hem med massa annat istället för något av det som var tänkt från början. Det är sånt som händer, hittar aldrig kläder när jag är och shoppar annars så var tvungen att köpa när jag väl hittade något kände jag ;)
Linné från Tessie
Blus från Tessie
Långkjol från Gina tricot
Scarf/halsduk från Vero Moda
Hårklämma från Accessorize

First interviewer, CHECK!

Jag har nu pratat med mamman i familjen. Hon var jätte trevlig och berättade mycket om familjen och samhället. Vi pratade i nästan 40 min på telefon, jag ställde dem frågor som jag förberätt och som hon inte redan besvarat när hon pratade om familjen. Hon frågade varför jag ville åka som Au pair och lite om mina barnerfarenheter. Ibland så försvann en del ord som hon sade i telefonen men det var inga problem. Imorgon så ska vi prata igen fast på skype, barnen S och I ska då också vara med. Familjen bor i delstaten New York, med ca 1-1,5h till New York City.
Familjen består av:
Mamma G
Pappa A
Sonen B 18 år (som ska börja på collage)
Dottern S 11 år
Dottern I 9 år
 
Som jag känner nu vet jag inte om detta är rätt familj för mig, av olika anledningar. Men som sagt, det är första familjen som jag pratar med och det kommer säkert (förhoppningsvis) fler familjer.
Men nu blir det att ladda om för ett pass på gymmet, ben och mage är det som ska köttas idag.
 
 

Snabba ryck!!!

Igår fick jag mail om att jag blivit godkänd, och familjer kan nu börja kolla på min profil. Jag måste dock göra en video till ansökan snarast.

Imorse fick jag ett mail om att en familj var intresserade av att ha mig som au pair. Så 4pm idag ska mamman ringa mig. Detta bestämdes efter något missförstånd av oss båda ;)
Måste medge att jag är lite nervös, men det kmr nog gå bra hoppas vi.

Uppdatering av hur det gick kmr ikväll :D

Surprise

Idag har det varit en annorlund måndag. Första lektionen började med en lab på naturkunskapen som gick helt fel, läraren var lika förvånad som vi över resultaten. Vi lekte lite med redskapen också ;)  Sedan var vi också upp på skolans tak för att kolla på solcellerna som finns där då vi gör ett arbete om det i naturkunskapen. Man kan säga att naturkunskapen fick stå för det annorlunda idag.
När jag sedan kom hem så stod mina ny älsklingar där som mamma beställt, vilket gjorde min dag!!
Sedan åkte jag upp till badet där det var sista gången för Sim & Lek, vilket det då blev diplom och glassutdelning.
Efter kvällsmaten blev det fika som pappa köpt... mums med vaniljbulle :P
Jag väntar än på svar från STS!!!!

Ny vecka

Måndag igen vilket betyder ny skolvecka. men vad gör det när det bara är 18 dagar kvar till Napa!!!
Förmodligen så får jag besked från STS i veckan att jag är godkänd i USA också, så snart kan värdfamiljer börja kolla på min profil.
 

SUBMIT

Samtalet med Malin gick bra, det ända som jag behövde fixa till var att lägga till 3 bilder och skriva in alla barntimmar som jag har. Sedan var det klart och nu så är det inte långt kvar tills familjer kan börja ta kontakt med mig :D
 
 

50dagars & studiebesök

Igår var det 50 dagar kvar till studenten och 24 dagar till Napa, vilket skulle firas. Men innan det så var jag ute och sprang hälsoslingan för att det var så fint väder. Jag har nu ont i högra knät på grund av löpningen och jag går nu nästan och haltar, kul när man vill träna. Men kvällen fortsatte och vi drog sedan till förfest som var jättekul. Glassbilen kom och självklart så var det några som skulle ha, och galssgubben ville gärna vara med och posa med oss brudar. Vi åkte sedan vidare till Skövde, Husaren. Vi var dock inte innan speciellt länge då det sög, en riktig BESVIKELSE!!!!! Istället satt vi på ett mat ställe i 2 timmar och väntade på att bussen skulle komma. När jag kom hem var det bara att gå och lägga sig då vi skulle till Gbg idag för studiebesök.
 
Dagen idag har jag spenderat i Gbg och besökt Botaniska trädgården och ekosystemet. På Botan fick vi en liten rundvisning, och vi avslutade sedan med en rundtur i växthuset. Hur många växter som helst var det där, från växter som trivs i öknen till tropiskmiljö. Vi fick sedan en rast för att äta lite mat och sedan var det dax för ekosystemet. Ekosystemet var....jaa, inte särskilt spännande, det enda som var en hit var massagestolen. sedan var dagen slut och då var klockan redan 7 på eftermiddagen. När jag kom hem så provade jag mina beställda klänningar till studenten vilket faktiskt satt riktigt bra, så någon av dem kommer jag förmodligen ha på studenten.
 
Jag skrev också med Malin från STS i veckan och imorgon så ska vi gå igenom min ansökan via telefon och sedan submita.
Nee, nu ska jag försöka sova och hoppas på att smärtan i knät försvunnit tills imorgon. 
Godnatt!!
 
 
 

Intervjun!!

Tänkte skriva im min interju jag hade för ett tag sedan.
Min intervjuare hette Hanna och var jättetrevlig. Hon ringde mig under veckan efter att jag betalat in min anmälningsavgift. Vi bestämde då vilken dag och tid vi skulle träffas i Skövde (fick fylla i närmaste intervjustad när jag anmälde mig vilket är Skövde). Intervjun tog plats på Skövdes biblotek.
  • Intervjun började med en enkel åresentation på svenska och så fick jag lämna in alla papper som jag skulle ha med mig (2 Childcare References, 1 Personal Reference, medical record, polisregisterutdrag, kopia på pass & körkort, Au Pair Agreement, kopia på ditt slutbetyg från gymnasiet), jag hade dock inte varit på hälsoundersökning men det skickade jag in efteråt.
  • Sedan ställdes lite frågor på svenska som sedan skulle komma liknande frågor på engelska. 
  • Efter själva "intervju" var det dax för psyktestet. Det bestod av 75 eller 76 påståenden som man skulle fylla i "never, rare, seldom, often, very often". En del påståenden var värdligt konstiga medans en del andra var självkara. Efter det så var intervjun klar!
Det tog totalt cirka 1,5 timma hela intervjun.
 
 

ONE STEP CLOSER

Fick detta mejlet idag från Malin på STS. Snart så kan jag börja prata med familjerna :D
 
 
 

Klassåterträff

Som rubriken lyder har jag varit på klassåterträff. Det var med klassen som jag gick i 7,8 och 9 (riktigt härlig klass måste jag säga). Detta var får tredje återträff vi hade sedan vi slutade 9:an och förmodligen inte den sista heller. Men tror dock att jag kommer missa nästa års återträff då jag förhoppningsvis är någonstans på andra sidan atlanten. 
Återträffen var lika trevlig som vanligt med mat, prat, nutidsorgentering, prat, fika och mera prat. Själklart så visas det också gamlabilder och i år även två videos från en resa vi gjorde över en helg i 9:an. 
 
Nu ska jag dock gå och lägga mig så jag orkar träna i morgon bitti, Grit plyo!!!!
 

Långt inlägg!!!

 

Idag blir det ett långt inlägg med följa av bilder av vad gjort sedan föra inlägget!!

 

Tisdag morgon den 2/3 kl.07:10 åkte jag och några till i klassen till Linköping för att att kolla på universitetet där. Det började med lite lära-känna lekar och sedan var det lunch (måste säga att den var mycket bättre än den man får i skolan). Sedan fick vi lyssna på en introduktion av de olika programmen som vi var där för att kolla på (men jag åkte dock med för att kolla på skolan). Vi begav oss sen till hotellet som vi skulle bo på för att fixa i ordning oss inför sittningen som skulle vara på kvällen. Det var mat, dryck och massa sång och prat vilket var jätte trevligt. Sittningen höll på mellan 18.30-22.00 och efter det fick man stanna kvar om man ville och då var det musik och baren som gällde ;) Det blev inte så mycket pengar spenderade på detta då det var grymt billigt. Vi avslutade sen kvällen/natten på hotellrummet med lite efterfest innan det var dags att sova (somnade väl runt 2). 

 

Onsdag: Vi hade fått order om dagen innan att vi skulle äta frukost kl.07.30 och gissa om vi var trötta då, men det var bara att gå upp till den efterlängtade frukosten. Vid 9 tiden hade vi sen tagit oss tillbaka till skolan för en föreläsning och sedan rundvisning. När klockan närmade sig halv 4 traskade vi tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor och sedan åka vidare till stationen. Där sade vi hejdå till en tjej från Falun som vi lärt känna under besöket.Jag var sen hemma igen vid 8 tiden på kvällen, och när jag kom hem så hade resten av familjen åkt till London. AVUNDJUK!!!! 

I lördags skrev jag högskoleprovet för andra gången. Hjärnan var helt slut efteråt, blev helt fel när man skulle säga något. När det var slut åkte jag och Martina hem till mig för att göra oss i ordning inför kvällens bravader. Vi träffades några tjejer hemma hos en kompis där vi käkade lite mat (vi körde en knytis :D) sedan drog vi vidare mot Skövde för lite partaj.

 

Söndagen blev en kort dag, sov till halv 12. Hade lovat en kompis att vi skulle ut och spring, vilket var bra annars hade jag aldrig kommit upp ur sängen. Det blev ett intervall pass i en trappa som vi har på berget och sen en liten löptur. Sedan satte jag mig i solen för lite återhämtning innan det blev en dusch. (Familjen kommer hem i natt).

 

Måndag: Efter skolan spenderade jag några timmar på badet där jag är simlärare. När jag kom hem såg jag sen att jag hade fått ett litet paket. Mamma hade varit så snäll att hon köpt trosor på Victoria's Secret till mig.

 

 

 

PÅSK

Påskafton firade jag med att bada badtunna, 44 grader varmt (gick knappt att bada, men det var skön ändå), Sen på vägen hem dagen efter fick vi punka... så nu kan jag byta däck :D Jag avslutade sen dagen med ett bröst & tricepspass i gymmet och en go middag.
 

Göteborg

Ger mig iväg till Göteborg för att titta på volleyboll. När jag kommer hem sen blir det att packa för att åka till Linköping tidigt imorgon bitti.
RSS 2.0